Gezonde buitenschool

Sinds 2019 zijn we officieel een gecertificeerde Gezonde School op het gebied van sport en bewegen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Daarom bevorderen wij dat kinderen gezond eten, voldoende bewegen en vinden wij het erg belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten. Er wordt dagelijks buiten gespeeld op ons plein en op het speel- en voetbalveld naast de school. De kinderen krijgen twee keer per week gym van een vakleerkracht van Sportservice. Meester Brian verzorgt na schooltijd ook diverse activiteiten waar kinderen uit de hele wijk aan mee kunnen doen.

Op de dagen dat er geen gym is, gaan de kinderen minimaal 1 kwartier extra naar buiten om bewegend te leren.

Diverse onderzoeken tonen aan dat bewegen tijdens het leren een positieve invloed heeft op de hersenactiviteit. Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren en neemt de focus toe. Bovendien versterkt bewegen het zelfvertrouwen van leerlingen.

De Wieden is één van de eerste scholen die bewegend leren heeft uitgewerkt in het lesprogramma in samenwerking met Sportservice en Windesheim.