Welkom op IKC De Wieden

Een kleinschalige school in de wijk Aa-landen

De kleuters van groep 1 en 2 werken met thema’s. Hierdoor krijgt het onderwijs meer betekenis en samenhang. Ook is er regelmatig overleg met de peuterspeelzaal over gezamenlijke thema’s en andere vormen van samenwerking en overleg. De kleuters werken aan de voorbereiding van het lezen en het rekenen. Dit gebeurt natuurlijk op een spelende en ontdekkende manier, want kleuters leren spelend.

  • Zwolle: In de groene wijk Aa-landen
  • Een kleinschalige school
  • Een school met thematisch onderwijs

Wat maakt onze school bijzonder?

De ligging van de school biedt unieke kansen in een prachtige groene omgeving. Kleinschalig, Engels, thematisch onderwijs en veel nadruk op het lezen maakt onze school speciaal.

In de kleutergroep werken we aan de hand van thema’s die wij veelal door de kinderen zelf laten kiezen. Hierdoor leeft het bij de kinderen echt en is er sprake van hoge betrokkenheid. Kinderen leren door te spelen in een rijke leeromgeving. Als leerkrachten zorgen wij voor de uitdagende materialen en speelhoeken, zodat er rijk spel ontstaat waar kinderen heel veel van leren. Ze leren de doelen die aan bod komen, zoals tellen, kleuren en vormen, puzzelen en knutselen, maar ze leren ook veel op het sociale vlak. Hoe spelen we leuk samen, hoe helpen we elkaar en hoe gaan we met elkaar om in een fijne klas.
Een belangrijk motto in de klas; Van proberen kan je leren.
Wat heel mooi is aan een combinatiegroep 1/2, is dat het kind altijd een keer de jongste en een keer de oudste van de klas zal zijn. De oudste kinderen kunnen een maatje zijn en de jongste kinderen helpen waar dat nodig is. De jongste kinderen kunnen veel leren van de oudere kinderen en zo uitgedaagd worden in hun ontwikkeling.

Lezen

In groep 1 en 2 besteden we veel aandacht aan het voorlezen. We lezen elke dag twee keer voor uit prentenboeken die passen bij het thema waarover wij op dat moment werken. Daarnaast gebruiken wij het digibord om het voorlezen te ondersteunen met plaatjes, foto’s en video’s uit de “echte wereld”. Op die manier krijgt het verhaal van het prentenboek een rijke context. Naast het luisteren naar verhalen en het bekijken van de prenten en het beeldmateriaal praten we ook veel over de verhalen in het boek. Hierdoor wordt de kennis van de kinderen over het onderwerp vergroot en passen zij zelf nieuw geleerde woorden toe. Ook leren zij hierdoor na te denken over het verhaal wat zij gehoord hebben.

Engels

In groep 1 en 2 krijgen de leerlingen Engels van hun eigen leerkracht. Dit biedt jonge kinderen de veiligheid om kennis te maken met Engels samen met hun eigen juf of meester. De Engelse lessen worden gegeven met de methode Groove.me. Groove.me maakt bij groep 1/2 gebruik van thema’s waarbij er 4 weken lang geoefend wordt met Engels rondom hetzelfde onderwerp.

KiVa

Kiva is onze methode voor de sociaal-emotionele vorming. Elk jaar werken we met vaste Kiva thema's. In groep 1-2 doen we dit met Rik de Pauw. Voorleesverhalen over Rik en zijn vriendjes met aandacht voor het samen fijn hebben, omgaan met gevoelens, ruziemaken en het weer goedmaken, elkaar helpen en jezelf zijn. Het boek biedt mooie aanknopingspunten om met kinderen te praten over hun belevingswereld.

Een kijkje bij de kleuters

Neem een kijkje in onze kleuterklas:

Kijkje in de kleutergroep

 

Liever in het echt kijken?

Plan een afspraak

Onze juffen

Juf Inge

Leerkracht groep 1-2

Mijn passie is werken met jonge kinderen. Ik geniet elke dag van het werken met de kinderen in mijn klas. Ik vind het mooi dat ik getuige ben van de ontwikkeling die de kinderen doormaken vanaf de eerste stap die ze binnen zetten in groep 1, tot aan de overgang naar groep 3.

Juf Janou

Leerkracht groep 1-2

Jonge kinderen leren door te spelen. Aan mij als leerkracht de taak om samen met mijn collega een rijke speel- en leeromgeving voor de kinderen in mijn groep te creëren waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit doe ik iedere dag met veel plezier!

Veelgestelde vragen

U kunt uw kind op iedere leeftijd aanmelden. Bij voorkeur vanaf 3 jaar, zodat we rekening kunnen houden met de komst van uw kind. U kunt hier klikken om een afspraak te maken. Maar u kunt ook telefonisch een afspraak maken of een mail sturen aan directie-wieden@ooz.nl. Wij nemen dan contact met u op!

Samen met uw kind kunt u komen kijken. U heeft eerst een gesprek met de directeur of een collega. Daarna krijgt u een rondleiding door de school. Deze afspraak duurt ongeveer 1 uur.

Op de Grote Peuter Dag kunt u zonder afspraak de school binnenlopen.

Ook kunt u met de directeur een afspraak maken om te komen kijken.

Wanneer u uw kind al heeft ingeschreven, neemt de leerkracht contact met u op om 2 wenmomenten af te spreken. Uw kind mag dan komen wennen op school.

Staat je vraag er niet tussen of wil je graag met iemand van de school spreken?

Plan een afspraak

Plan een kennismaking

Maak snel een afspraak om de school in het echt te komen bekijken. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Beulakerwiede 4 8033 CS Zwolle
T: 038-4542762 E: directie-wieden@ooz.nl
Bekijk alle OOZ-scholen